L’Ajuntament proposa un programa d’activitats que combina propostes on-line i activitats presencials amb restriccions a diversos espais de la ciutat

L’Ajuntament de Castelldefels, a través de l’àrea municipal de Cultura i Festes, ha elaborat un programa d’activitats per celebrar la Castanyada 2021 que combina propostes on-line i activitats presencials amb restriccions a diversos espais de la ciutat, com són la plaça Neus Català, la sala Margarida Xirgu i el Teatre Plaza.

Les activitats presencials han de complir encara amb la normativa vigent per evitar els contagis de Covid-19 entre la població. En aquest context per a moltes activitats cal reservar entrada prèvia.

Reserva d’entrades de les activitats amb aquest símbol *:

Activitats on-line: a partir del dissabte 30 d’octubre, a les 17 h al web castelldefelscultura.org

Activitats presencials: Dissabte 30 d’octubre, de 17 a 21 h al Teatre Plaza i el mateix dia de la funció, 1 hora abans de l’inici de l’activitat.

Es poden fer un màxim de 4 reserves per activitat. Les entrades no validades 10 minuts abans de l’inici de l’espectacle s’alliberaran per a les persones que no han pogut reservar-les amb antelació i vagin a taquilla. En cas de tenir reserves i no poder assistir a l’espectacle, cal informar a cultura@castelldefels.org.

Programa

Divendres, 29 d’octubre

20 h. Sala Margarida Xirgu. El que amaguen les parets. Sessió de contes musicats de Patricia Highsmith, a càrrec d’Inés Macpherson i Pol Fuentes, guitarra. Entrada gratuïta.

Reservar entrades (ENTRADES EXHAURIDES)

Dissabte, 30 d’octubre

12 h. Sala Margarida Xirgu. Hora del conte especial castanyada Marrameu Torracastanyes, a càrrec de la Cia. En Clau de clown. Recomanat per a infants a partir de 3 anys. Activitat familiar, cal inscripció prèvia:

Telefònicament: tel. 93 636 96 97
Presencialment a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado: c/ Bisbe Urquinaona, 17-21
Mitjançant el formulari: bibliotecarfjcastelldefels.org/inscripcio-activitats

Vine disfressat de castanyera o castanyer i et podràs endur una bosseta portacastanyes (fins esgotar-ne existències).

* 18 h. Teatre Plaza. Concert de les bandes locals de Castelldefels. Amb els grups: OPUS PAIN, BRAINACHE I GEMATRIA. Entrada gratuïta. Aforament limitat. Cal reservar les entrades prèviament.

Reservar entrades

* 21 h. Teatre Plaza. Nit Jove de cinema de terror amb la projecció de la pel·lícula “INSIDIOUS”. Activitat del Casal de Joves.  Entrada gratuïta. Aforament limitat. Cal reservar entrades prèviament.

Reservar entrades

Diumenge, 31 d’octubre

* 12 h. Plaça Neus Català. Espectacle d’animació infantil Sarau de Castanyada, a càrrec de Rah-mon Roma. Espectacle familiar. Aforament limitat. Cal reservar entrades prèviament.
* 18 h. Teatre Plaza. Cinema infantil en català. Projecció de  la pel·lícula Hotel Transsilvània 3. Activitat familiar. Aforament limitat. Cal reservar entrades prèviament. Pots venir disfressat/ada.

Reservar entrades

Una festa popular de tradició pagana

La Castanyada és una festa popular catalana que té el seu origen en una vella tradició pagana, que se celebrava a tota Europa, en la qual es festejava la fi del bon temps i el record dels avantpassats, en memòria dels quals les famílies es reunien al voltant de la taula per menjar els fruits típics de la tardor (castanyes, moniatos, carabasses, etc.), així com dolços (fruita confitada i panellets).