Ajuntament i entitats de Castelldefels van tornar el passat dissabte 11 de setembre a celebrar la Diada a la plaça de l’Església i Onze de Setembre (només l’ofrena floral), després de que l’any passat es traslladés als jardins del Castell a causa de la pandèmia • Tot i així la celebració va comptar amb les mesures anticovid pertinents

Veure fotogaleria

 

La tradicional celebració de la Diada Nacional de Catalunya va tornar el passat dissabte 11 de setembre al centre de la ciutat, després que l’any passat es traslladés als jardins del Castell a causa de la pandèmia. Els representants municipals i de la societat civil de Castelldefels van participar un any més en l’ofrena floral al monument de La Senyera, en un acte institucional marcat encara per les mesures de seguretat sanitària anti Covid.

En aquest context, es va establir un perímetre per a les persones del consistori, partits polítics i entitats de la ciutat que prèviament havien reservat lloc per realitzar l’ofrena floral. Gran part de l’acte va tenir lloc a la plaça de l’Església, excepte l’ofrena floral que es va desenvolupar a la plaça Onze de Setembre, a la qual es va accedir per un camí tancat per tal de respectar les mesures sanitàries.

Les entitats i partits polítics participants a l’ofrena floral van passar esglaonadament per torns prèviament establerts i mitjançant reserva confirmada. Únicament podien accedir dues persones per cada entitat, partit polític i grup municipal.

El programa d’activitats de la celebració de la Diada a Castelldefels va incloure l’actuació de la Cobla Sardanista del Baix Llobregat, Cant Coral a càrrec de la Coral Margalló, l’ofrena floral al monument de la Senyera (acompanyada per una actuació de l’Associació Musical de Castelldefels), Ball de Bastons amb la Colla Jove de Bastoners, l’aixecada d’un pilar per part dels Castellers de Castelldefels (ACPC), el parlament institucional de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda i la interpretació del Cant dels Segadors (Himne nacional de Catalunya) a càrrec de la Coral Margalló i l’Associació Musical de Castelldefels. Tot plegat va cloure amb una nova actuació de la Cobla Sardanista del Baix Llobregat.