El programa inclou tallers, tertúlies, teatre, entre d’altres cites culturals • La tradicional fira del 23 d’abril amb les parades de llibres i roses és enguany de petit format, a la Plaça Neus Català (al davant de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado) • El programa està subjecte a canvis que es puguin derivar de la situació de la pandèmia de la COVID-19 i de la normativa sanitària per a combatre-la

Després de l’edició del 2020, en ple estat d’alarma i confinament domiciliari per la pandèmia de la COVID-19 i amb activitats fetes des de casa, el Sant Jordi 2021 a Castelldefels es presenta d’una manera una mica diferent. L’Ajuntament, a través de l’Àrea de Cultura, ha preparat tot un seguit d’activitats que es fan al voltant de la Diada de Sant Jordi (23 d’abril), el Dia del Llibre i la Rosa a Catalunya. Una programació que està pensada per fer-la de forma descentralitzada, amb activitats amb restriccions d’aforament i que està subjecte als possibles canvis que es puguin derivar de la situació de la pandèmia de la COVID-19 i de les mesures que decreti el PROCICAT per a combatre-la.

En tot cas, el programa d’enguany integra cites relacionades amb el món del teatre, les tertúlies literàries, els tallers, o la música, per exemple, amb el concert de Maria del Mar Bonet al Teatre Plaza (25 d’abril). A més, la mateixa Diada de Sant Jordi, la Plaça Neus Català (de 9 a 21h) acollirà una versió en petit format de la tradicional fira amb les paradetes de llibres i roses, el punt de trobada amb llibreters i floristes de la ciutat. Aquesta vegada, no hi haurà parades d’entitats de la ciutat.

L’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels organitza avui, divendres 23 d’abril, una Exposició davant de la Masia de Can Roca de Baix (a la Plaça Neus Català), que inclourà el drac Gar-i-got, els gegants Arnau i Jordana, Jaume i Constanza, Dragut i Otxalí i els capgrossos de la ciutat (Jeroni, Bartomeu, Ysuf i Mamí). La mostra es pot visitar de 10 a 21 hores.

La Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, que està d’aniversari per aquestes dates, organitza també avui una Hora del Conte especial sota el títol “Dracs” i tallers especials de Sant Jordi (per aprendre a fer titelles, roses i xapes).

El dia abans, 22 d’abril, la Biblioteca també va ser el lloc en què es va donar a conèixer el veredicte públic i el lliurament de premis del 33è Concurs de fotografia Sant Jordi, enguany amb el tema “La vida en el temps de la COVID-19”.

El programa d’activitats d’aquest Sant Jordi 2021 també inclou una visita comentada (24 d’abril) a l’exposició permanent “Espai Prehistòria: fauna, canvi climàtic i Arqueologia al Garraf”, a la Sala Margarida Xirgu.

 

+INFO: Web Castelldefels Cultura (programació completa)