Les dades del Departament de Salut de la Generalitat són lleugerament inferiors als 149 del passat dilluns • El percentatge de vacunats contra la COVID-19 amb pauta es manté al 78,5% (població en general) i al 86,1% en la població de més de 16 anys • 26.999 persones han rebut la tercera dosi fins ara

Les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat, corresponents al 21 d’abril, situen l’índex de rebrot de la COVID-19 a Castelldefels en 134. Aquesta xifra és lleugerament inferior als 149 del passat 18 d’abril. La nostra ciutat segueix a la llista de poblacions amb risc alt de rebrot. La Rt, velocitat de reproducció de la malaltia, ha baixat a 1 (això vol dir que cada persona malalta pot contagiar a 1 persona).

El total de veïns i veïnes de Castelldefels amb pauta de vacunació completa ha pujat en aquests últims dies. El 78,5% de la població, 53.310 persones, ja té la pauta completa. Aquesta xifra és encara més alta en la població de més de 16 anys, on un 86,1% han rebut ja les dues dosis de vacuna. Hi ha 26.999 veïns i veïnes que han rebut la tercera dosi.

Els grups amb un major percentatge de població vacunada amb pauta completa són les persones institucionalitzades (99%), personal d’atenció primària (97,2%), personal de residències (95,5%), i les persones de 80 anys o més (92,8%).

A l’altre extrem, és a dir els grups amb menor percentatge de població amb la pauta de vacunació completa, les franges d’edat menys vacunades són les de 30 a 34 anys (75,3%) i la de 35 a 39 anys (76,3%). Després trobem a les persones de 20 a 29 anys (77,2%).

Els darrers dies, 6 ciutadans de Castelldefels es trobaven ingressats per la COVID i una persona ha mort. És evident que la pandèmia no ens ha abandonat i que cal continuar lluitant contra ella respectant totes les normes de seguretat sanitària.

 

 

La importància de la vacuna

A Catalunya, els ciutadans i ciutadanes a partir de 18 anys d’edat poden demanar cita per a vacunar-se amb la dosi de reforç (o tercera dosi). Si volen més informació sobre els requisits i els tràmits a seguir, la poden trobar als següents enllaços: Requisits / Cita prèvia

 

 

+INFO: Dades Departament Salut Generalitat (dades generals / dades per grups)