Artesania, degustacions, trenes, maquillatge i informació sobre projectes a les parades de les ONG del Consell Municipal de Pau i Solidaritat integren aquesta festa que combina diversió i sensibilització • La tradicional cita, que l’any passat es va haver de fer de forma telemàtica per la COVID-19, es torna a celebrar de forma presencial seguint totes les mesures de seguretat sanitària

Després de l’edició telemàtica del 2020, el tradicional Dissabte Solidari es torna a celebrar el proper 3 de juliol (a partir de les 19h) de forma presencial. L’escenari canviarà, ja que enguany es farà al Castell, en comptes de l’habitual plaça de l’Església. L’entrada al recinte serà gratuïta, fins a esgotar l’aforament (que serà limitat). Es compliran totes les mesures de seguretat sanitària contra la pandèmia i es controlarà que els assistents portin la mascareta ja que, encara que sigui a l’aire lliure, no sempre es podrà respectar la distància de seguretat interpersonal.

Edició rere edició, el Dissabte Solidari s’ha destapat com una eina efectiva per connectar la població i les diferents ONG entre si, i crear una xarxa de col·laboració en diverses causes.

Organitzada pel Consell Municipal de Pau i Solidaritat de Castelldefels, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la festa busca reivindicar valors que contribueixin a crear una societat més justa i a millorar la vida al planeta. L’eradicació de la pobresa; la lluita contra la fam, la consecució d’una salut i educació digna o l’assoliment de la igualtat de gènere són alguns dels temes tractats, juntament amb la importància de preservar el medi ambient a través del consum responsable.

Tallers d’artesania, exposicions, degustacions i informació sobre iniciatives a les parades de les ONG locals seran les principals atraccions de l’esdeveniment. La jornada començarà amb un taller d’elaboració de bosses de comerç just i l’activitat “Allò que l’etiqueta no diu” amb la Fundació Akwaba. A continuació, torn dels concerts, començant amb Orelles de Xocolata (19.15h) i el seu ritme pop.

Cap a les 20.30 h, el quartet Flor de Canela ens proposarà un concert de pop acústic amb composicions pròpies i estils molt diversos.

Finalment, a les 22 hores, tancarà la jornada el grup de versions de pop-rock Mala Vida.