La convicció que la reconstrucció al Castelldefels post- Covid-19 passa també per avançar encara més en la digitalització és un dels eixos centrals del grup de treball per a l’impuls digital, que el 22 de juny va celebrar la seva primera sessió. Així, ja han començat a treballar els cinc grups de treball que estan generant idees, propostes i debat en el marc de l’Acord de Ciutat per a la reactivació de Castelldefels.

El grup de transformació i impuls digital està presidit per Lourdes Armengol, tercera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Castelldefels, i compta amb la representació de tots els grups polítics del consistori, així com responsables d’entitats i persones provinents del món educatiu, universitari i social. Per a Armengol, aquesta pluralitat i la del conjunt de l’Acord posen de manifest la voluntat conjunta de desenvolupar “el diàleg social a fi de trobar eines per tractar d’assolir solucions”.

Formació, màrqueting digital, educació

Francisco Manuel Imbernón, de l’Associació de Veïns de Vista Alegre, va intervenir per interessar-se per eines formatives per a les entitats, com ara la proposta municipal adreçada al teixit associatiu local de formació en línia perquè les entitats de Castelldefels millorin la seva gestió en temps de Covid-19, i que comença en uns dies.

Com emprar les tecnologies de la informació i la comunicació, els avenços tecnològics, al servei de projectes de reactivació social o econòmica va ser una constant en les intervencions i propostes d’aquesta primera sessió. Paula Mattio, membre del Consell de les Dones i directora d’Aleph Comunicació, va fer una reflexió personal sobre la importància de solucions digitals concretes que “facilitin la fidelització dels usuaris, des de les tècniques del màrqueting digital”.

Montse Solsona, de l’Àrea de Transferència i Innovació del Parc Mediterrani de la Tecnologia de la UPC, va aportar una reflexió sobre l’oportunitat de que les empreses facin una anàlisi de necessitats en aquesta nova etapa. “És des d’aquest diagnòstic que la tecnologia pot facilitar solucions específiques que aportin valor afegit i productes diferenciats”. Solsona va recordar a les empreses de Castelldefels la possibilitat d’acordar l’exercici de pràctiques d’estudiants de la UPC, així com la figura del doctorat industrial.

L’ús de la tecnologia per al nou curs escolar en una etapa post Covid19 va centrar la intervenció de Sandra Gallardo, inspectora del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, sobretot si s’implanta un escenari on encara podria haver necessitat d’eines telemàtiques. Gallardo va suggerir, davant d’una possible contingència d’aquest tipus, crear des dels municipis “un banc de recursos per a oferir eines allà on no arribin les escoles”.

En marxa l’Acord de Ciutat

L’Acord de Ciutat per Castelldefels té com a missió oferir un conjunt de mesures per a la reactivació social, educativa, cultural i econòmica que establiran prioritats en la nova agenda d’actuacions municipals, des de la unitat social, cívica i política, així com incidir en aquells aspectes que precisin de més atenció. Alhora, aquest acord de ciutat també entén que després de l’aturada generalitzada que ha provocat aquesta crisi, cal obrir la porta areprendre l’activitat plantejant canvis de model.

La tasca que està impulsant el desplegament de l’Acord de ciutat la porten a terme cinc grups de treball, a més del d’impuls digital. Es tracta dels grups de reactivació econòmica, reactivació social, ciutat educadora i nou model urbà sostenible. Tots cinc ja han començat a treballar.

+INFO:

Acord de Ciutat per al reimpuls de Castelldefels: una resposta de ciutat davant la crisi de la Covid-19