L’Ajuntament va posar en marxa a l’inici de la crisi sanitària per la pandèmia de Covid-19 el web coronavirus.castelldefels.org, on s’ofereix tota mena d’informació útil per ser consultada des de casa, agrupada per facilitar-ne la divulgació.

Al web s’hi poden trobar consells i recomanacions, respostes a preguntes freqüents, enllaços a les notícies d’aquest portal informatiu, elcastell.org, informació sobre iniciatives ciutadanes i un recull de propostes de lleure i cultura.

Des de casa, en línia, és possible gaudir d’aquestes activitats. Es tracta de propostes elaborades per diferents serveis municipals que basen part de la seva activitat en fomentar que es produeixi allò que ara no és possible: el contacte amb la gent, el foment de l’esperit comunitari.
#laculturanosatura

Durant aquests dies de suspensió de l’activitat cultural als equipaments municipals, adoptada per mirar de prevenir la propagació del coronavirus, l’Àrea municipal de Cultura proposa activitats i recursos per a poder-ne gaudir des de casa.

Entre les propostes per a aquest cap de setmana, destaca la possibilitat de tornar a seure, virtualment, a les butaques del Teatre Plaza i deixar-se seduir pel musical “Cabaret”, que hi va posar en escena el grup La Cuarta Pared; o detenir-se a llegir la vintena de títols que ha publicat l’Ajuntament al llarg dels anys, aproximacions des de tots els gèneres al patrimoni històric i cultural de la ciutat.

També s’hi recullen propostes relacionades amb la dansa, com, per exemple, les que protagonitzen l’Escola Municipal de Dansa o Performing Arts; o relacionades amb la poesia, com les píndoles del Grup Alga.

Revista d’activitats setmanal de la biblioteca

Des de l’inici del confinament, la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado no ha deixat de jugar el seu paper clau en la dinamització de la cultura i el coneixement a Castelldefels. Cada setmana ha publicat la seva revista d’activitats, un recull de propostes que, com estableixen les condicions actuals, s’han de seguir des de casa.

Entre les propostes d’aquesta setmana n’hi ha de relacionades amb l’art, com les que giren en torn al 47è aniversari de la mort de Pablo Picasso; amb la música, com ara l’enorme oferta dels arxius audiovisuals del festival de jazz de Montreux; o amb la literatura, lògicament: a les recomanacions que fan les professionals de la biblioteca se suma aquesta setmana la proposta Llegir sobre llegir, un recull d’enllaços on gaudir de tota mena de continguts pensats per a les persones que estimen la lectura.

La proposta del cicle Documental del Mes, que ofereix una projecció i debat mensuals, ha abandonat, a causa del virus, les projeccions publiques que acullen a un públic nombrós a la Sala Margarida Xirgu, i es presenta ara amb la possibilitat de veure les pel·lícules en línea, a preus molt populars. El títol que ofereix aquest mes té, a més, tot el regust de l’actualitat: es tracta de “Renda bàsica”, de Christian Tod.

La biblioteca ofereix també un munt d’activitats per al públic infantil, des de la lectura de contes finsa crides a la participació, com l’anomenada #artistesacasa, que convida compartir via xarxes socials o al correu electrònic de la biblioteca, dibuixos, fotografies i creacions artístiques en relació les vivències, reflexions i sentiments durant el confinament.
Medi ambient i esports

Completen l’oferta d’activitats de lleure les que proposa l’Àrea municipal de Medi Ambient, i les que presenta l’Àrea municipal d’Esports, que ha posat en marxa diferents iniciatives, tant per a persones abonades com no abonades, perquè tothom tingui recursos per fer activitat física i de salut durant aquests dies de quarantena.

Totes aquestes activitats, i moltes més, com les que proposa el Kasal de Joves, les pot trobar a la secció activitats des de casa del nou web municipal coronavirus.castelldefels.org.