El Govern de la Generalitat ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aplicar el toc de queda per a sis milions de persones de 158 municipis, entre ells Castelldefels. Si la justícia l’avala, el confinament nocturn s’aplicarà una setmana.

Municipis de més de 5.000 habitants que presenten un índex d’incidència acumulada igual o superior a 400 casos diagnosticats per 100.000 habitats en els darrers 7 dies. A Castelldefels, amb 66.114 habitants, es comptabilitzaven aquest dimecres 709,40 casos diagnosticats per 100.000 habitats en la darrera setmana.

La situació es dona a 158 municipis, que reuneixen el 80% de la població de Catalunya. I és per a aquestes poblacions que la Generalitat demana al TSJC que s’apliqui el toc de queda nocturn.

Si la justícia l’avala, el confinament nocturn serà entre la 01.00 h i les 06.00 h almenys durant una setmana. La Generalitat confia que ja es pugui implantar el toc de queda aquest mateix cap de setmana.

Els municipis afectats per aquesta mesura són els de més de 5.000 habitants que tenen una incidència acumulada del covid igual o superior als 400 contagis per cada 100.000 habitants els últims set dies. La restricció també inclou els municipis que envolten les poblacions amb aquesta incidència per evitar la propagació del virus.

Els municipis demanaven claredat

Les recomanacions i restriccions impulsades aquesta setmana per les autoritats sanitàries catalanes, com ara el tancament de discoteques i la limitació de l’horari nocturn de la restauració a les 0:30 h, o la impossibilitat de reunir-se més de 10  persones i de menjar i beure al carrer, molts municpis les havien jutjat com a de difícil acompliment.

“Creiem que la restauració és segura i que les noves restriccions no són efectives amb el problema de la gent al carrer”, va manifestar l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda.

Incidència de la pandèmia a Castelldefels

A la nostra ciutat, els primers 14 dies de juliol s’ha acumulat 810 nous casos de contagi de covid-19, quan en tot el mes de juny van ser 261.

Segons el Grup de Recerca en Biologia Computacional de la UPC (BIOCOMSC), el còmput de contagis de la malaltia de coronavirus és ara el més alt des de l’inici de la pandèmia.

El nombre de contagis en el grup d’edat de 50 a 70 anys és superior al que es registrava després de Pasqua, i entre 30 i 50 anys mai abans havia estat tan elevat.

Trenta mil persones amb la vacuna completa

L’Ajuntament de Castelldefels insisteix que no s’ha d’abaixar la guàrdia i que cal extremar les precaucions davant l’augment de contagis de covid-19, tot i que les xifres de vacunació són elevades: mascareta, neteja de mans, distància interpersonal i respecte per les quarentenes, tant de persones positives com de contactes estrets.

Des de que comencés el procés de vacunació fins a dilluns passat, 12 de juliol, a Castelldefels ja són 30.005 les persones vacunades amb la pauta completa i 37.067 les vacunades amb una primera dosi, segons dades del Departament de Salut.